"Pesme su kao mali trijumfi nad nedaćama": Nova knjiga Nika Kejva stiže u beogradske knjižare 1Foto: EPA-EFE/Olafur Steinar Gestsson

„Život je prokleto kratak da bismo ga živeli bez divljenja“, reči su Nika Kejva u memoarima „Vera, nada i krvoproliće“ koji će se uskoro naći na policama domaćih knjižara.

Kako je objavila “Arete” izdavačka kuća, memoari slavnog muzičara do 18. aprila su u pretprodaji i mogu se poručiti preko sajta ili Instagram profila, nakon čega će se naći u prodaji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Areté (@areteknjige)

Memoari „Vera, nada i krvoproliće“ (Faith, Hope And Carnage), obuhvataju više od 40 sati razgovora između legendarnog australijskog umetnika i novinara Observera, Seana O’Hagana, a u fokusu je period posle smrti Kejvovog sina Artura 2015. godine, njegov pogled na svet i lični život kroz šest godina nakon te tragedije.

U sinopsisu memoara navodi se da je u pitanju promišljena knjiga o Kejvovom unutrašnjem životu, meditacija o velikim idejama, uključujući teme kao što su vera, umetnost, muzika, tuga i još mnogo toga.

Dok O’Hejgan kopa po najdubljim i najmračnijim kutcima Kejvovog radoznalog i kreativnog uma, Kejv nastoji da iskreno govori o svojoj potrazi za smislom. Ova knjiga odaje počast Nikovom pokojnom sinu Arturu, ali i umetnosti i duhovnosti, koje su, u Kejvovom svetu, neodvojive. „Vera, nada i krvoproliće“ spaja humor, intelekt i strast Nika Kejva u jednu dugu filozofsku meditaciju o životu i smrti, piše „Arete“.

Komentarišući nove memoare Kejv je rekao:

– Prema mom mišljenju, ranjivost je neophodna za duhovni i kreativni rast, jer ako nisi ranjiv, to znači da si zatvoren, krut, sitan. Moje iskustvo stvaranja muzike i pisanja pesama je pronalaženje ogromne snage kroz ranjivost. Otvoren si za sve što se događa, uključujući i neuspeh i sramotu. U tome ima ranjivosti i neverovatne slobode. Ponekad su pesme kao mali trijumfi nad nedaćama. Male osvete!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari