Petar Božović za Danas: Rano je za odlazak Davora Janjića, to je zaista tužno 1Foto FoNet/ Božidar Petrović

Iznenadna smrt Davora Janjića, jednog od najvećih bosanskohercegovačkih glumaca koji je svojom umetnošću glume obeležio i nekadašnji jugoslovenski film i pozorište, šokirao je kulturnu javnost u regionu.

Janjić je preminuo danas, u 53. godini, u bolnici Vojno medicinske akademije u Beogradu, a njegov odlazak je rastužio kolege s kojima je sarađivao, prijatelje i brojnu publika širom regiona.

Kako za Danas ističe Petar Božović, i njega je ova vest potpuno zatekla. Bard našeg glumišta i Davor Janjić sarađivali su u brojnim filmovima – „Poslednji valcer u Sarajevu“ u režiji Nikole Stojanovića, „Čaruga“ Rajka Grlića, „Gorila se kupa u podne“ Dušana Makavejeva…, a 2000. i u TV filmu „Gorski vijenac“ koji je Božović i režirao.

– Iznenađen sam vešću da je Davor otišao, rano je za njega, i to je zaista tužno. Bio je veliki telenat, gde god je igrao majastorski je ostvarivao svoje likove, bio je i divan sagovornik i prijatelj. Prošle godine smo se sreli na nekom snimanju, pričao mi je o tome kako pokušava da pobedi neke svoje lične slabosti, tada smo se dogovarali i o jednoj novoj saradnji. Šteta za njega što je otišao tako rano, ali i za film i pozorište, mogao je još mnogo toga da uradi – kaže Petar Božović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari