PKS: Desetak domaćih filmova čeka bolje radno vreme bioskopa u Srbiji 1Foto: Pixabay/Derks24

Desetak filmova domaće produkcije čeka bolje radno vreme bioskopa za prikazivanje publici, u nadi da će i bioskopi i distributeri opstati u uslovima pandemije, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Sekretarka Udruženja PKS za kreativnu industriju, Vida Samardžić, rekla je posle današnjeg sastanka u Vladi Srbije da se nada da će država uspeti da nađe rešenje za očuvanje ne samo bioskopa i distributera, nego i čitave kinematografije Srbije.

„Ova podrška je od suštinskog značaja da bi se razvoj srpske filmske produkcije nastavio istim tokom i tempom“, izjavila je ona posle sastanka o „modelima podrške“ toj delatnosti tokom pandemije.

Predstavnici Grupacije PKS za kinematografiju su na sastanku kazali da je ta delatnost među onima koje su se najbrže razvijale poslednjih deset godina, i da u svom regionu Srbija ima najviše snimljenih filmova i najviše gledalaca, „posebno zahvaljujući pomoći i subvencijama države tom sektoru“.

Premijerka Ana Brnabić je danas najavila da će se nastaviti razgovori s predstavnicima distributera i prikazivača filmova da bi se našao odgovarajući način za podršku toj delatnosti, saopštila je Vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari