Počelo snimanje Filipovićevog filma Pored nas 1Foto: Natalija Atanacković

Snimanje filma „Pored nas“, novog ostvarenja reditelja i scenariste Stevana Filipovića počelo je posle nekoliko odlaganja zbog pandemije, a planirano je da poslednja klapa bude krajem septembra, saopšteno je danas.

Projekat za taj film podržao je Filmski centar Srbije na konkursu za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom, a film nastaje u produkciji kuće „Hypnopolis“.

Film „Pored nas“ nastaje po scenariju Milene Bogavac i Stevana Filipovića, direktor fotografije je Matej Milenković. U filmu glavne uloge tumače Slaven Došlo, Nikola Glišić, Darko Ivić, Gorica Regodić, Milica Majkić i Isidora Simijonović.

Izvršna producentkinja filma je Isidora Bulatović, a izvršni producent i producent je Branislav Jević. „Pored nas“ je najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, a planirano je da u bioskope stigne početkom 2024. godine.

Taj film zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi „Pored mene“ (2015) i „Pored tebe“, koji će se u bioskopima najverovatnije pojaviti početkom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.