Počelo snimanje filma “Majka Mara” u režiji Mirjane Karanović 1Foto: Nenad Kovačević

Snimanje dugometražnog igranog filma “Majka Mara”, nove filmske režije proslavljene srpske glumice Mirjane Karanović, počelo je juče u Beogradu, saopštio je Filmski centar Srbije.

Scenario za film napisali su Mirjana Karanović, Maja Pelević i Ognjen Sviličić, dok je saradnik na scenariju Srđan Koljević, a tekst je nastao po elementima drame “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar.

Glavne uloge u filmu tumače Mirjana Karanović i Vučić Perović, a u filmu glume i Boris Isaković, Jasna Žalica, Jelena Ćuruvija… Direktor fotografije je Igor Marović, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Laura Locher.

U središtu ove filmske priče u nastajanju je Mara, uspešna poslovna žena čiji život iz korena menja iznenadna smrt sina jedinca. Kroz odnos sa mlađim muškarcem, ona pokušava da se suoči sa gubitkom i pronađe način da nastavi dalje.

Kada je na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji “Majka Mara” odabrana za učešće na festivalskom marketu koji pomaže pomaže producentima iz celog sveta da obezbede konačan udeo u finansijskoj strukturi novih projekata Mirjana Karanović izjavila je za RTS da je to za nju velika injekcija samopouzdanja i da veruje da je ovaj film nešto što bi moglo biti neočekivano u aktuelnom muškom svetu.

– Uglavnom, vrlo je ženski film – otkriva neke skrivene komore ženskog bića i nešto što, čini mi se u ovom muškom svetu može biti nekako neočekivano – izjavila je tada za RTS Mirjana Karanović.

Snimanje filma “Majka Mara” će trajati do sredine oktobra na lokacijama u Beogradu, a planirano je da se njegova postprodukcija radi u Srbiji, Sloveniji, Luksemburgu i Švajcarskoj.

Film producira Snežana van Hauvelingen u ime filmske kuće “This and That Productions”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari