Počinje snimanje filma o Tomi Zdravkoviću 1Foto: Aleksandar Letić

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju, ovog vikenda počinje snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju, koji su napisali Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, ovog vikenda počinje snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.

Producenti ovog filma su Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, dok će režiju raditi Zoran Lisinac.

Glavna uloga je pripala glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić – Tamari Dragičević.

U ostalim ulogama videćemo i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Mirjanu Karanović, Slobodana Bodu Ninkovića, Marka Janketića, Ivana Zekića i mnoge druge.

„Tomu Zdravkovića su zvali „pesnik tuge“. Pevao je iz duše, i za dušu.“ izjavio je producent Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja, te da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici.

Željko Joksimović je naglasio da „najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sećati“. On je istakao da ovaj film govori i o tome čega ćemo se sećati u životu.

Film „Toma” predstavlja biografsku sagu, koja će biti i priča o vremenu koje su obeležili mnogi umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića kao i mnogi drugi.

Projekat „TOMA“ realizuje se u saradnji sa Telekom Srbija i Filmskim centrom Srbije, dok je premijera planirana za početak naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari