Pola veka od filma „Kum“

Najcelovitiji negativ i antipod američkog sna

Ostavite komentar


  1. Dok postoji ljudski rod, neće biti moguće prevazići ovo filmsko remek delo.

  2. Film jeste remek djelo i nikada ga Amerikanci ne bi mogli napraviti. Ovo je, ustvari, italijanski film ( po romanu, koji je napisao Italijan, režiser je Italijan …)

  3. Свака вам част за чланак. Филм сам гледао 10-так пута а у музику сам се заљубио мислим да је непоновљиво и да се не може ништа слично снимити као и Ловац на јелене, Апокалипса ,мирис жене. Филмови који никог нису оставили равнодушним и што их више гледам све су лепши.

  4. Ovo je članak novinara! Pravog novinara. Neopterećenog nebitnim glupostima. Jednostavno, tekst o najboljem zaslužuje da bude potpuno samo njemu. I zaista, sve izjave to i pokazuju. U tom filmu je sve bez greške-najbolje. Još jednom, bravo za sjajan tekst!

  5. Kum 1, pa i Kum 2 su sasvim izvesno superiorniji filmovi od Građanina Kejna i fanovskog favorita Bekstvo iz Šošenka. Reč je o retkom momentu u istoriji bilo koje umetnosti gde su se kockice toliko poklopile da je svaki činilac kompleksne slagalice „prebacio“ preko vlastitog maksimuma u cilju stvaranja besmrtnog umetničkog dela. Brando je načinio revoluciju svojim metodskim pristupom ostarelom Don Vitu, Al Paćino, Robert Dival i Džejms Kan su postavili nove standarde za generacije koje dolaze, baš kao i Dajana Kiton i Talija Šajer. Kopola se nikada posle nije ni približio umetničkom kvalitetu prva dva Kuma, iako je treći deo izvanredan i, na žalost, veoma potcenjen film. Zaista, sa ovim velikim jubilejem, mislim da možemo biti srećni što je u naše vreme nastalo takvo umetničko delo, koje će se izučavati u decenijama koje dolaze i koje će jednom imati status taman kao platna vrhunskih slikara renesanse danas.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.