Pomeren termin održavanja  57. FPP Srbije „Joakim Vujić“  1Foto: Ilustracija

Na sednici Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije (ZPS) koja je danas održana u Narodnom pozorištu u Leskovcu doneta je odluka da 57. Festival „Joakim Vujić“ bude održan u Leskovcu u drugoj polovini septembra ove godine, umesto uobičajenog termina u maju mesecu.

– Ovakva odluka doneta je zbog aktuelne epidemiološke situacije, kako bi se stvorili optimalni uslovi da teatri iz Srbije blagovremeno odrade predstave koje bi potom pogledao selektor festival – potvrdio je za portal Danasa, umetnički direktor Pozorišta „Bora Stanković“ Bojan Jovanović.

Festival „Mali Joakim“ koji predstavlja produkciju srpskih profesionalnih pozorišta na dečjoj sceni trebalo je da bude po trinaesti put održan u Gračanici u novembru prošle godine, odlukom ZPS trebalo bi da bude održan aprila 2021. godine, dok će redovni 14. festival biti održan u drugoj polovini novembra ove godine.

Sastanku u Leskovcu prisustvovali su pored domaćina i predstavnici profesionalnih teatara iz Niša, Pirota, Vranja, Kruševca, Čačka, Šapca, Užica, Prištine ( sedište u Gračanici) i Lazarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari