Ko se sve od javnih ličnosti fotografisao nag u znak podrške Prajdu? (FOTO) 1Foto: Miloš Nadaždin

Iako su i ranije poznate ličnosti pozirale u znak podrške LGBT populaciji, ili imale slične društveno angažovane angažmane, izložba “Tragovi” s fotografijama na kojima su nage pozirale muzičke i glumačke zvezde privukla je ogromnu medijsku pažnju, a među prvim primećenim posetiocima, ovog događaja, kako prenose domaći mediji su supruga predsednika Tamara Vučić i ministra unutrašnjih poslova Nataša Vulin.

Poznate ličnosti fotografisao je modni fotograf Miloš Nadaždin, a izložba je upriličena u Silosima i biće otvorena do subote 17. septembra svakog dana u periodu od 18 do 22 sata. Ideja izložbe je da simbolično predstavi kontekst u kom LGBT+ zajednica živi danas u Srbiji.

Na fotografijama su javne ličnosti poput Nataše Bekvalac, Sare Jo, Sajsi MC, Branke Katić, Miloša Timotijevića, Slavena Došlo, Stevana Filipovića i drugih.

To su osobe koje postoje i imaju lica, ali nemaju glas, stoji na Fejsbuk stranici Silosa. Koristeći živopisne boje iz dugine palete, autor je želeo da naglasi pozitivan uticaj koji pripadnici zajednice ostavljaju za sobom.

“Uz pomoć fotografija koje sam pripremio, želeo sam da pojačam svoju poruku i skrenem pažnju na važnost inkluzije i poštovanja različitosti. Moje osnovno uverenje je da upravo posebnost svakog živog bića jeste ono što daje dodatnu vrednost društvu. Onda, kada to kao društvo prihvatimo, umesto da budemo polarizovani, bićemo, svi zajedno, jači”, izjavio je Miloš Nadaždin, jedan od najboljih portretnih i modnih fotografa u našoj zemlji.

Na otvaranje izložbe se pojavila Sajsi MC, ovogodišnja kuma Europrajda, koja je na svom Tviteru o izložbi napisala: „Naš fenomenalan fotograf Miloš Nadaždin (@MilosNadazdin) mi je dao oruđe u vidu četke, boje i platna, da ostavim trag, i zajedničkim snagama smo stvorili ovu prelepu sliku. Hajde da napravimo društvo gde ćemo pomagati jedni drugima da ostave trag i da niko više nije marginalizovan!

Za Miloša Nadaždina pozirala je i Sara Jo, i to u zagrljaju Nataše Bekvalac, a ona takođe već godinama pruža podršku LGBT populaciji. Ona je na svom Tviteru poručila: „Ne možemo negirati postojanje ljudskog bića, kao ni postojanje najveće od svih istina – same ljubavi. Ona prevazilazi sve zakone koje poznajemo. Uprkos tome, neki od nas još uvek žive u senkama društva.“

Miloš Timotijević, naš proslavljeni glumac poznat po ulogama u domaćim hit serijama, još jedan je od ljudi iz javnog života koji je dozvolio da ga nagog slika Miloš Nadaždin.

U objavi na svom Instagramu on je uz fotografije sa izložbe „Tragovi“ istakao da je „bogatstvo u različitosti“, a njegovi pratioci na ovoj društvenoj mreži su se složili s ovim stavom i pridružili se podršći srpskoj LGBT zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari