Poznati rezultati Konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz savremenog stvaralaštva za 2020. 1Foto: Bojan Cvejić

Rezultati Konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz savremenog stvaralaštva Ministarstva kulture i informisanja za 2020. godinu u sedam oblasti objavljeni su danas na sajtu Ministarstva, na stranici Konkursi, navodi se u saopštenju pomenutog Ministarstva.

Reč je o konkursima u sledećim oblastima: 1) izdavačka delatnost – kapitalna dela koja se objavljuju na srpskom jeziku iz oblasti kulture i vredna dela iz oblasti domaće i prevodne književnosti; 2) izdavačka delatnost – periodične publikacije iz oblasti umetnosti i kulture; 3) kulturna delatnost osoba sa invaliditetom; 4) književnost – manifestacije i nagrade; 5) filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo; 6) kulturna delatnost Srba u inostranstvu i 7) prevođenje reprezentativnih dela srpske književnosti.

Odlukama konkursnih komisija, na pomenutih sedam konkursa podržano je 277 projekata, u ukupnom iznosu od 86.830.000,00 dinara.

Planirano je da do kraja tekuće nedelje budu poznati i objavljeni rezultati konkursa za preostalih šest oblasti savremenog stvaralaštva, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari