Pozorišni festival "Milivojev štap i šešir": Snežana Mandrašević glumica večeri 1Foto: M. V.

Predposlednjeg takmičarskog dana na amaterskom pozorišnom festivalu “Milivojev štap I Šešir”, pozorište „Milivoje Živanović“, Centra za kulturu Požarevac nastupilo je pred svojom publikom sa predstavom „Čudo u Šarganu“, po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Nevene Rakočević.

Stručni žiri koji radi u sastavu: Aleksandar Dunić, glumac, dr Jasmina Nikolić, dir. Istorijskog arhiva Požarevac i Dušan Šukljević, advokat, nagradu za slikovitu kreaciju lika dodelio je Valentinu Oljači, koji je tumnačio lik Andjelka, dok je repliku Milivojevog štapa, kao nagradu za najboljeg aktera večeri dobila Snežana Mandrašević, za ulogu Ikonije.

Do kraja festivala publika će videti još predstavu „Profesionalac“ u izvođenju Milanovačkog amaterskog pozorišta. Na zatvaranju festivala, nakon proglašenja pobednika, u njegovu čast glumci smederevskog „Kreativnog haosa“ odigraće predstavu „Murlin Munro“. 

U spomen na svog čuvenog sugrađanina Milivoja Živanovića (1900-1976), Požarevljani su pokrenuli dva festivala. Jedan je „Milivojev štap i šešir“, posvećen amaterskim pozorištima, a drugi su aprilske Glumačke svečanosti, na kojima se nadmeću glumci profesionalnih pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari