Pozorišni festival “Teatar na raskršću” počinje 5. septembra u Nišu 1Narodno pozorište Niš: Foto V. Torović

Pozorišni festival „Teatar na raskršću“ po treći put će biti održan u Narodnom pozorištu u Nišu, od 5. do 14. septembra.

Publika će imati prilike da pogleda šest predstava iz zemalja u okruženju i Srbije okviru glavnog takmičarskog programa.

Festival će otvariti predstava „Oslobođenje Skoplja“ koju su zajedno radili pozorišta iz Niša i Leskovca.

Reditelj Vlatko Ilić, selector Festivala, odabrao je šest predstava iz regiona za takmičarski deo –“ Hrvatski put ka sreći”, “Gospođica Julija”, “Rechnitz-Anđeo uništenja”, “Orač i smrt”, “My name is Goran Stefanovski” i “Vitezovi lake male“.

U okviru pratećeg programu biće orgaizovani razgovori o predstavama, tribine, promocije knjiga, predstavljanje umetnika i izložbe.

Na zatvaranju Festivala, 14. septembra, publika će moći da pogleda predstavu Martena Van Hinta “Kraljica diska”, koja će biti odigrana u čast nagrađenih.

Na Festivalu će biti dodeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, za originalnu scensku muziku, za scenski pokret, kao i specijalna nagrada Festivala.

Osim ovih, dodeljuju se i nagrada okruglog stola kritike i nagrada žirija novinara.

Planirano je da ovogodišnji „Teatar na raskršću“  bude održan marta ove godine, ali je odložen zbog epidemije koronavirusa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari