Pozorišni maraton Narodnog pozorišta Sombor od 13. do 15. juna 1

Nakon svečanog otvaranja Maratona, na Velikoj sceni biće odigrana predstava Ateljea 212, Petrijin venac“  Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića, potom sledi predstava „Striptiz“, autorski projekat Radoslava Milenkovića koju izvodi beogradski Proces teatar. Iste noći, publika će imati priliku da pogleda predstavu Kruševačkog pozorišta „Animals“ Uglješe Šajtinca u režiji Snežane Trišić.

Na Maratonu će biti i dve predstave za decu. U petak, 14. juna, biće odigrana predstava Pozorišta mladih, Novi Sad, „Snežna kraljica“ H.K. Andersena u režiji Biserke Kolevske, a u subotu, 15. juna, gostuje Državno pozorište za decu iz Sankt Peterburga, Rusija, sa predstavom Pepeljuga“ Šarl Peroa u režiji Romana Kamhena. 

Drugog maratonskog dana, u petak, 14. juna, gostuje predstava Narodnog teatra iz Bitolja, Makedonija, No(je)va Makedonija“ autorski projekat Kokana Mladenovića, potom će biće odigrana predstava Mirna Bosna“ Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog u izvođenju Kamernog Teatra 55 iz Sarajeva. Za kraj druge festivalske večeri, odigraće se predstava Crvena“ Džona Logana u režiji Danila Marunovića u izvođenju Grad Teatra Budva i Mapa izmišljene stvarnosti“ autorski projekat Slobodana Beštića u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd u koprodukciji sa Prita medija, Beograd.

U subotu, 15. juna, publika će moći da pogleda predstavu Večera budala“ u režiji Božidara Đurovića, u izvođenju Zvezdare teatra, Beograd, Ovaj će biti drugačiji“ Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić, u izvođenju Ateljea 212, predstavu Državnog pozorišta Ševčenko“ iz Harkova, iz Ukrajine Zamak“ Franca Kafke u režiji Oleksadra Kovshuna.

Maraton zatvara predstava Narodnog pozorišta Sombor Tenor na zajam“ Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević. Predstava će se odigrati na Velikoj sceni, dva sata posle ponoći, nakon koje sledi tradicinoalni maratonski događaj – Cvetni udar.