Predstava "Hajduk u Beogradu" premijerno u Dadovu 1Izvor: Dadov

U Omladinskom pozorištu Dadov večeras Ž od 20 sati održava se 265. premijera ovog teatra – predstava „Hajduk u Beogradu“. Režiju predstave koja je rađena po istoimenom romanu Gradimira Stojkovića potpisuje Đorđe Marković, glumac i saradnik u nastavi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na Katedri za dikciju.

Dramatizaciju i adaptaciju romana uradio je Nikola Đonović, scenografiju Vladimir Pavlović, muzika je delo Stevana Miloševića a kostim Selene Mladenović.

Godine koje su prošle od 1985. kada se ovaj roman našao pred očima prvih čitalaca, donele su nove ritmove generacija, melodije i veštine snalaženja, pa se u tom odrazu treće dekade 21. veka ogleda i generacija završnog razreda beogradske osnovne škole u koju dolazi naš junak sa sela, ne očekujući da će baš tu porasti za onaj pedalj koji će ga nadvisiti u odnosu na svet dečaka i pribrojati u svet mladića, navodi se u najavi predstave.

Grubost i nežnost, surovost i pokajanje, saosećanje i potmulo ćutanje, sve su to pojave koje u vratolomnim i neočekivanim skokovima troše ili uzdižu naše junake iz odeljenja VIII 5. Repriza predstave je 11. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari