Predstavljanje knjige "U ime naroda" 1

Promocija zbirke tekstova „U ime naroda“ – zapisi sa bloga sudije Majića, autora Miodraga Majića, održaće se sredu veče od 18 sati u UK Stari grad (Parobrod).

Učesnici: Aleksandar Jerkov, profesor Filološkog fakulteta, Dušan Petričić, ilustrator i karikaturista, Damir Šite, izdavačka kuća Lyceum iuris, Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar, i autor. Tekstove čita glumac Tihomir Stanić. Moderatorka: Jovana Gligorijević, urednica u nedeljniku „Vreme“.

„U ime naroda“ je zbirka sačinjena od dvadeset tri odabrana teksta, koji su na blogu sudije Majića objavljivani u periodu od 2015. do 2018. godine. Ilustrovana je karikaturama Dušana Petričića a izdavač je Lyceum iuris. Mnogi od tekstova koji se nalaze u ovoj zbirci izazivali su veliko interesovanje javnosti, i stručne i nepravničke. Citirani su i prenošeni u vodećim domaćim medijima, gde su predstavljani kao redak primer angažmana sudije koji je rešio da otvoreno svedoči o bolestima nikad izgrađene grane vlasti. Pred čitaocem su beskompromisni, otrežnjujući zapisi, a karikaturalnost pristupa obračunu sa domaćom zbiljom i njenim lučonošama, mnoge je podsetila na Domanovićevu i Nušićevu satiru, potvrđujući da palanački duh, konformizam i ulizištvo na ovim prostorima imaju stabilan kontinuitet.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari