Predstavljanje romana „Ustanik“ u Starom Selu 1

Roman „Ustanik“ autora Saše Edija Đorđevića iz Smedereva biće predstavljen u galeriji Doma kulture u Starom Selu u utorak, 24.jula.

Predstavljanje ovog romana organizuje se kao uvod u obeležavanje 201. godišnjice od ubistva Đorđa Petrovića – Karađorđa. Promocija je zakazana za 20 časova, a gost će biti autor romana.

Autor je za roman „Ustanik“ inspiraciju našao u Prvom srpskom ustanku. Radnja počinje nešto ranije i završava se njegovim slomom, a objašnjava nepovoljne međunarodne okolnosti i srpsku neslogu koje su zajednički doveli do sloma ustanka.

Ustanik“ je posvećen voždu Karađorđu i ustanicima čija je hrabrost Srbiju oslobodila turskog jarma i vratila joj državnost.

Saša Edi Đorđević, smederevski pisac, muzičar i policijski inspektor, pre dve godine objavio je svoj prvenac, roman „Janičar“. Uskoro bi trebalo da „ svetlost dana“ ugleda i treći roman pod nazivom „Četnik“ , a sva tri dela su deo„Trilogije o slobodi“.

Karađorđe Petrović ubijen je 1817. godine u Radovanjskom lugu, a u Velikoj Plani je čitava naredna nedelja posvećena obeležavanju godišnjice njegove smrti.

Voždovi dani”, kako se manifestacija zove, počinje u ponedeljak otvaranjem jubilarne pedesete Likovne kolonije “Pokajnica”, prenosi Podunavlje.info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari