Predstavljeni radovi i projekat „Enklavia – Slikarstvo, posledica ovakvog života“ 1Foto: Saša Reljić

U prisustvu pomoćnika ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije u Ministarstvu kulture i informisanja Ivane Dedić…

… komesara izložbe Slobodana Nakarade, kustosa Nikole Šuice, umetnika Vladislava Šćepanovića i Dragana Zdravkovića, kao i predsednika Programskog saveta za izbor predstavnika Republike Srbije na 57. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji Nikole Božović, u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića predstavljeni su radovi koji će predstavljati Republiku Srbiju na ovogodišnjem Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji.

Na 57. Bijenalu u Veneciji Srbija će se predstaviti projektom „Enklavia – Slikarstvo, posledica ovakvog života“, kustosa Nikole Šuice. Među predstavljenim radovima u Legatu Čolaković su slike Vladislava Šćepanovića i Dragana Zdravkovića, koje krajem sedmice putuju za Veneciju, dok radovi Milene Dragičević u Pavljon Srbija stižu iz Beča. Među predstavljenim radovima su slike koje će svoje premijerno izlaganje imati u srpskom paviljonu u Đardinima, to su „Enklava“, slika Dragana Zdravkovića i slika Vladislava Šćepanovića „Playground“.Izložba je namenski nazvana „Enklavia“, budući da produžava tenziju opštih geopolitičkih vizura, smeštena u originalnom paviljonu, podignutom od strane Kraljevine Jugoslavije. Kovanica je dospela sa uklesanog natpisa Jugoslavia, iznad ulaza u Paviljon koji je decenijama služio za bijenalna predstavljanja umetnosti, umetničkog zanatstva, kao i arhitekture našeg podneblja.

Organizator nastupa Srbije na 57. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji je Muzej savremene umetnosti u Beogradu, a izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, koje je za ovaj projekat izdvojilo 20 miliona dinara.
Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak, 11. maj 2017. godine u 12 časova i trajaće sve do 26. novembra 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari