Premijera digitalno restaurisanog filma „Pusti snovi“ povodom 100 godina od rođenja Mije Aleksića 1Foto: Jugoslovenska kinoteka

Povodom stogodišnjice od rođenja poznatog srpskog glumca Mije Aleksića, Jugoslovenska kinoteka i kompanija A1 organizuju specijalnu projekciju – premijerno prikazivanje tridesetog digitalno restaurisanog filma u okviru projekta A1 Kinoteka – „Pusti snovi“.

Premijera će biti upriličena na terasi Doma vojske Srbije u okviru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa – 30. avgusta u 21h. Ulaz na projekciju je besplatan.

Domaći klasik „Pusti snovi“, u režiji Soje Jovanović iz 1968. godine u produkciji Centar filma, donosi univerzalnu priču o običnom čoveku koji sanja velike snove.

Mija Aleksić, koji tumači ulogu prodavca u robnoj kući mašta o poznatoj filmskoj divi i o tome da postane cenjen u filmskom svetu.

Svoje slobodno vreme provodi pišući scenarija i baveći se amaterskom glumom. Sekvence realnosti i snova smenjuju se tokom filma, a poznata imena tadašnje televizije, mode i muzike, kao i autentične lokacije, publiku će vratiti u neka stara vremena, u Beograd s kraja šezdesetih godina, na modne revije, filmske setove, u robne kuće, itd.

Pored Mije Aleksića, glumačku postavku čine Mira Banjac, Nuša Marović, Dragutin Dobričanin, Uglješa Raičević, Mića Tomić, Ana Krasojević, Arsen Dedić i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari