Premijera filma „Trag Divljači" zakazana je za 3. oktobar 1foto: promo/Trag Divljači

Jedan od najiščekivanijih domaćih filmova godine je svakako Trag Divljači Nenada Pavlovića, po motivima nekoliko književnih dela njegovog oca Živojina Žike Pavlovića, jednog od najvećih jugoslovenskih filmskih autora koji su obeležili i evropsku kinematografiju.

Sam početka oktobra u bioskopima širom Srbije biće rezervisan ovu za krimi dramu a naslovne uloge donose Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević i Nada Šargin.

Pre velike beogradske premijere, zakazane za 3. oktobar u MTS dvorani, film je imao pretpremijernu projekciju na Internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu i svečano je zatvorio Valter fest” u Mladenovcu.

Glavne likove ove filmske priče čine moćnik UDBE, disident samotnjak, dama u nevolji i ambiciozni novinar, a međusobno ih povezuje brutalno ubistvo koje te 1979. godine žestoko potresa jugoslovensku javnost.

Scenario za film Trag divljači potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a priča je nastala po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

Pored Bukvića, Manojlovića, Timotijevića i Šargin glumački postavku čine i Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Filip Šovagović i mnogi drugi.

Trag divljači snimljen je u produkciji kuće „REŽIM“, uz koprodukcije Kinematografska kuća i Film District; producenti filma su Miloš Avramović i Tatjana Žeželj Gojković, a koproducent Kosta Đorđević. Film je dobio podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, opštine Zaječar kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, bioskopska distribucija je poverena Taramount filmu.

Karte za veliku beogradsku premijeru filma Trag divljači su u prodaji od 19. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari