Premijera krimi komedije "Ekipa" 23. oktobra u Sava centru 1Foto Promo

Ni dan-danas ne znam kako smo snimili film, jer je realno apsurd ovo što smo mi uradili. Ludilo je dobiti dozvole za snimanje na pravom derbiju. Utrčali smo pre derbija, tribine su bile pune.

Petnaest minuta pred utakmicu želeli smo da snimimo scenu kontranapada. Statisti obučeni u Zvezdin dres upali su na Partizanov stadion. U tom trenutku, direktor stadiona zove mene kao koproducenta i kaže: Zove me vođa navijača, pita da l’ da uleću? – opisao je Marko Jovičić, koproducent filma „Ekipa“, scenu sa snimanja juče u džez kantini „Lisabon“ u Kombank dvorani, na konferenciji za novinare.

Premijera filma „Ekipa“ reditelja Marka Sopića zakazana je za 23. u Sava centru.

– Prvog snimajućeg dana rekao sam – ili ćemo biti pukovnik il’ pokojnik, ili će pobiti pola ekipe ili ćemo preteći – našalio se Jovičić i objasnio da u stvari film ne priča o rivalima. Glavni lik je fudbaler Partizana, koji inače voli Zvezdu, a kome je i otac zvezdaš.

– Napravili smo nešto što kod nas do sad nije urađeno. Snimali smo na pravim utakmicama sa preko 30.000 navijača, gde prosto ne možete da kontrolišete masu, sve je toliko apsurdno i, kada budete gledali taj fudbal, imaćete prvotimce Partizana, a i zvezdaši su učestvovali u snimanju, kao i Radeta (glavni glumac Rade Ćosić) koji sedi na klupi pored Saleta Ilića – kazao je Jovičić.

Pošto je, između ostalih žanrova, film ponajviše komedija Jovičić se našalio da je najduhovitije u toku snimanja filma bilo slušati razgovor reditelja Marka Sopića i scenariste i glavnog glumca Radeta Ćosića, nakon svakog kadra, na temu šta treba promeniti u kadru.

– Rade ima jednu, a Sopić drugu viziju, ali su se na kraju našli i mislim da će publika prepoznati to ludilo njih dvojice koje se uklopilo. U pitanju je film koji je i duhovit i šalje poruku da se iz rivaliteta rađa i ljubav – zaključio je Jovičić.

U filmu igra glumačka ekipa jednako impresivna poput onih fudbalerskih kojima se bave: Srđan Žika Todorović, LJubomir Bandović, Dragan Jovanović, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Miloš Timotijević, Ratko Tankosić, Ivana Dudić, Ivan Ivanović Đus, Anđela Jovanović i drugi. Film će pored Beograda imati premijere i u NJujorku i u Torontu, ali i u mnogim zemljama Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari