Premijera predstave "Barbelo, o psima i deci" sredinom novembra u pirotskom pozorištu 1Foto: Z. Panić

Novu pozori šnu sezonu Narodno pozorište Pirot otvara sredinom novembra novim komadom. Reč je o predstavi „Barbelo,o psima i deci“ po tekstu Biljane Srbljanović koju rediteljski potpisuje Stevan Bodroža, sa kojim je pirotski teatar saradjivao u višestruko nagradjivanoj predstavi „Mali Geza“ i “Životinjskoj firmi”.

Ovu predstavu pirotsko Pozorište realizuje u koprodukciji sa niškim Narodnim pozorištem.

Bodroža je na konferenciji za medije istakao da ovu predstavu karakterišu dobro napisani likovi,dobro ispletena priča i niz poruka odnosno tema koje su otvorene u komadu.

Raduje se saradnji sa pirotskim i niškim pozorištem jer je reč o porozištima sa dobrim pozorišnim tradicijama.

“Ono što je posebna draž procesa rada su motivisani glumci, koji su spremni da istražuju sve mrakove i sve svetlosti ovog komada”, rekao je Bodroža.

Direktor Narodnog pozorišta Niš Spasoje Ž. Milovanović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa kolegama iz Pirota jer je ovo prva koprodukcija dva teatra uz podršku Ministrstva kulture i informisanja Srbije. Saradnjom je zadovoljan i direktor pirotskog Pozorišta Gradimir Filipović.

Milovanović je apelovao, kao predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije,koja broji 16 pozorišta, na Grad Pirot da neguje i finansijski podržava svoj teatar koji je najmanje profesionalno pozorište u našoj zemlji sa 14 stalno zaposlenih,dodaje Milovanović, u svakom smislu utiče na rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari