Premijera predstave "VOX DEI - Građanska neposlušnost" 19. aprila 1

Premijera predstave Zlatka Pakovića „VOX DEI – Građanska neposlušnost“ održaće se 19. aprila u svečanoj sali Gradske opštine Stari grad.

U predstavi igraju glimci Ivan Jevtović i Igor Filipović, takođe učestvuju i džez pevačica Nevena Filipović, operski pevač Vuk Zekić i kompozitor Miloš Nikolić. Organizator je Janko Lačnjevac a producent Vuk Saletović.

„Građanska neposlušnost je moralna dužnost u društvenoj situaciju u kojoj predstavnici zakona siluju zakon“, rekao je reditelj predstave Zlatko Paković.

On je dodao da je ovo pozorišna predstava o toj nasilnoj situaciji i o toj moralnoj dužnosti, istakavši da je predstava svojevrstan nastavak njegove ranije izvođene “Ubiti Zorana Đinđića”.

„Ubili su Đinđića, ubili su Republiku. Njene zastave su izrešetana krvava odela Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića, Zorana Đinđića, Olivera Ivanovića… Pozorište može da sudi njihovim ubicama i inspiratorima tih ubistava. Pozorište sudi ubicama republike. Pozorište ume, dakle, da bude učiteljica društvu i njegovoj budućnosti“, dodao je Paković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari