Premijera Revizora 25. januara u Pozorištu mladih 1foto promo

Premijera komedije Nikolaja Gogolja „Revizor“, u režiji Petra Jovanovića i produkciji Pozorišta mladih i Srpskog narodnog pozorišta, biće izvedena 25. januara na Velikoj sceni Pozorišta mladih.

Kako je najavljeno iz tog teatra, komedija koju je Gogolj napisao 1836. godine nije izgubila ništa od svoje aktuelnosti.

„Revizor kao obrazac ponašanja postao je u međuvremenu maltene opšte mesto naših života. Patern. Modla. Obrazac ponašanja. Modus vivendi. On je više od metafore. Naša dijagnoza“, dodaje se u najavi premijere.

Reditelj Petar Jovanović ocenio je da s distance od skoro 200 godina prepoznajemo identične modele ponašanja, kao i da smo i dalje „ista životinjska vrsta“ koja smo bili tada.

„Junaci našeg ‘Revizora’ su u svojevrsnom limbu, vakumu, zaglavljeni u nekom vremenu, a to je ono što se i nama dešava. Mi smo zaglavljeni u paralelnom vremenu, nije nam jasno u kojem vremenu živimo: zaglavljeni smo u prošlosti, a budućnost nam neminovno dolazi“, istakao je Jovanović.

Glumačku ekipu „Revizora“ čine Darko Radojević, Strahinja Bojović, Tijana Maksimović Bošnjak, Emilija Milosavljević, Ervin Hadžimurtezić, Jovana Stipić Radošević, Marija Radovanov, Marko Savković, Danilo Milovanović i Aleksandar Milković.

Prva repriza predstave najavljena je za 7. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari