Premijera u Šabačkom pozorištu: "Hajka na vuka" 1Foto: D. Eraković

U Šabačkom pozorištu premijerno u četvrtak će biti izvedena predstava „Hajka na vuka“ Ognjena Obradovića, u režiji Nataše Radulović.

Obradovićev tekst izabran je među četiri najbolja teksta na Sterijinom pozorju 2016. godine i govori o dubokoj egzistencijalnoj krizi. Mlada rediteljka Nataša Radulović istakla je da mnogo očekuje od ove predstave, i da joj je ukazana velika čast da režira u Šabačkom pozorištu sa sjajnim glumačkim ansamblom. U fokusu predstave je sve prisutnije nedelanje, stajanje u mestu, konstantno ponavljanje i dani koji se nikad ne završavaju. Ipak, postoji neka vrsta nade, ukazala je rediteljka koja je režiju diplomirala u klasi Egona Savina. Muzika je poverena Ireni Popović, koja je osvajala najznačajnije nagrada u ovom segmentu.

Aleksandar Stanković, v. d. direktora Šabačkog pozorišta, istakao je da će Treći festival „Pozorišno proleće“ biti održan od 16. aprila, i da je to festival na kome su najbolje predstave u jednoj kalendarskoj godini. Šabačko pozorište za april priprema još jednu premijeru, komad Ežena Joneska „Kakav kupleraj“ u režiji Ivana Vukovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari