Premijere ekološkog dokumentarca "Šuma peva" i animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole 1Foto: Promo/BIS

Klub animiranog filma BIS u Beogradu, koji vodi naš nagrađivani reditelj i scenarista Darko Lungulov postoji već jedanaest godina, i krajem svake školske godine, vrhunac rada ovog kluba ogleda se u premijernom prikazivanju filmova učenika u Muzeju Kinoteke

Dokumentarni ekološki film „Šuma peva!“ učenika Britanske internacionalne škole (BIS) Beograd premijerno je prikazan sinoć u sali Muzeja Kinoteke.

Tokom školske 2021/22. godine, u okviru Kluba fotografije i dokumentarnog filma, učenici osmog razreda BIS radili su na ekološkom projektu i snimanju dokumentarnog filma o tome.

U saradnji sa organizacijom „Šuma Peva“ oni su započeli akciju istraživanja pozitivnog uticaja koje sađenje novih stabala ima na prirodnu okolinu, a kasnije su i zasadili mlada stabla jasenova u parku pored njihove škole.

Posle sađenja, učenici su tokom narednih meseci nastavili da brinu o drveću i prate njihov rast.

Taj višemesečni proces oni su dokumentovali u svom dokumentarnom filmu „Šuma peva!“.

Posle dokumentarnog filma učenici i njihovi gosti imali su priliku da vide kratke animirane filmove učenika petog i šestog razreda BIS škole nastalih ove školske godine.

Klub animiranog filma Britanske internacionalne škole u Beogradu (BIS) postoji već jedanaest godina.

Krajem svake školske godine, kulminacija rada kluba ogleda se u premijeri filmova učenika u legendarnom Muzeju Jugoslovenske Kinoteke sa kojim škola uspešno sarađuje već dugi niz godina.

Klub animiranog i dokumentarnog filma u Britanskoj internacionalnoj školi Beograd vodi već niz godina Darko Lungulov, nagrađivani filmski reditelj i scenarista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari