Uspeh učenika Britanske internacionalne škole 1Foto: KC Grad

Tradicionalna godišnja izložba Kluba fotografije Britanske internacionalne škole u Beogradu (BIS), koja uživa značajnu popularnost kod naše publike, otvorena je u Galeriji KC Grad.

Kako za Danas kaže naš nagrađivani reditelj i scenarista Darko Lungulov, koji ovu školu vodi šest godina, pored snimanja digitalnom tehnikom, mladi fotografi su se u svojim radovima koristili i analognom tehnikom, snimajući na 35 mm crno-belom filmu.

Tokom rada, prema njegovim rečima, oni se upoznaju i sa humanitarnim efektom koji fotografija može da ima, i tako postaju svesni društvene odgovornosti fotografa i značaja koji fotografija ima prilikom prenošenja ideja, poruka i vesti.

Dan ranije, 19. juna, u Muzeju Jugoslovenske kinoteke održana je premijera kratkih animiranih filmova učenika BIS, a zanimljivo je da oni svake školske godine naprave oko 100 radova.

Tehnika kojom se služe je stop-motion animacija koja zahteva preciznost, disciplinu i strpljenje, a učestvovanje u procesu stvaranja filma, kako ističe Lungulov, koji Klub animiranog filma BIS vodi već deset godina, omogućava učenicima da bolje razumeju medije i njihov efekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari