Preminula Keri Fišer iz "Ratova Zvezda" 1

Poznata američka glumica Keri Fišer (60), najpoznatija po ulozi princeze Leje u „Ratovima zvezda“, preminula je nakon što je pre nekoliko dana imala srčani udar, prenose svetski mediji.

Portparol njene porodice Sajmon Hols potvrdio je tu informaciju, navodi „Holivud riporter“.

Fišerova je 24. decembra pretrpela srčani udar na letu od Londona do Los Anđelesa, 15 minuta pre sletanja aviona. U Londonu je bila na turneji povodom promocije njene nove knjige.

Fišerova, rođena 21. oktobra 1956, kćerka je pevača Edija Fišera i glumice Debi Rejnolds, a prvi put se pojavila na filmu 1975. godine, u komediji “Shampoo”. Ipak, uloga princeze Leje u originalnoj trilogiji “Ratovi zvezda” je bila ta koja ju je proslavila na svetskoj sceni.

Režiser Džordž Lukas je tada smatrao da je Keri “suviše napadna za princezu”, ali je bilo neverovatne hemije između nje i kolege, glumca Harisona Forda, s kojim je imala aferu tokom snimanja.

Fišerova je tada filmskom svetu ponudila nešto drugačije: heroinu koja je delovala protiv standardnih tropa naučne fantastike. Pojavila se u brojnim filmovima i serijama, poput “Kada je Hari upoznao Seli”, “Hana i njene sestre” Vudija Alena, a imali smo priliku i da je vidimo u serijama poput “Porodičnog čoveka” i “Seks i grad”.

Pojavila se i u sedmom delu “Ratova zvezda”, „Buđenje sile“ iz prošle godine. Takođe, lik princeze Leje, ali urađen kompjuterskom animacijom, pojavio se i u novom filmu „Ratova zvezda“ – „Rogue One“ – koji je sada u bioskopima.

Fišerova je bila više od “princeze Leje”. Napisala je četiri romana i tri knjige memoara, a takođe je bila smatrana najboljim “doktorom za scenarije”, jer je pomagala u prepravljanju scenarija za filmove poput “Hook”, “Lethal Weapon 3”, “Sister Act”, “The Wedding singer”, ali i za tri nastavka “Ratova zvezda”.

U poslednjih nekoliko godina Fišerova je otvoreno govorila o mentalnim problemima i problemima sa narkoticima sa kojima se součavala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari