Premošćavanja uz Kesića i Njuz net 1

Ovogodišnja Nušićijada, ivanjički kolaž festival održaće se od 26. do 28. avgusta pod sloganom „Premošćavanja“ a za neophodnu dozu humora, kako i dolikuje smotri u čast čuvenom satiričaru pobrinuće se Zoran Kesić i ekipa NJuz.net, najavljeno je u Mikser Hausu.

U ovom delu programa učestvovaće stand up komičari Srđan Dinčić i Darko Mitrović , kao i učesnici  Konkursa za najbolju kratku satiričnu priču. Festival će obeležiti 110 godina od izgradnje jednog od varoških simbola – kamenog mosta na reci Moravici, a svojim programskim sadržajima – pozorišnim predstavama, muzičkim koncertima, uličnim performansima, izložbama i obrazovnim programima kreiraće jedinstveni spoj puteva, ljudi, kultura i nacija.

Pozorišna predstava „Majstori, majstori“ Gorana Markovića u režiji Milana Karadžića ponovo će dovesti pozorište Boško Buha na daske ivanjičke velike scene, ali ovoga puta bez Milorada Mandića Mande kome će se predstava igrati u čast. Osim Zorana Cvijanovića, Milice Mihajlović, Miloša Vlalukina, Bojane Ordinačev, Andrije Miloševića, Dejana Lutkića i još skoro 40 glumaca iz „Majstora“, ivanjička publika družiće se i sa Miljanom Prljetom koji potpisuje režiju i igra u predstavi „Generalna proba Nušića“, a koja će biti premijerno izvedena na Nušićijadi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rF64sqLqiuo]

Na festivalu će igrati kabare „Cimet i vanila“, dve amaterske predstave, a zatvoriće ga predstava Vojkana Arsića„Sumnjivo lice“ u produkciji Centra E8, Mikser Hausa i festivala Nušićijada, a koja je, zahvaljujući konceptu reditelja i adaptaciji dramaturškinje Milene Bogavac i izvedbi mladih glumaca dala potpuno nesvakidašnji pečat ovom, skoro dve stotine puta postavljenom, Nušićevom komadu. Muzička premošćavanja predstaviće različite žanrove i muzičke forme za sve generacije. Nastupiće Darko Rundek sa svojim Cargo triom i zajedno sa YU grupom.

Muziku iz celog sveta izvodiće još Novosadski Big Band i Bojana Stamenov, Zemunski kamerni orkestar, latino bend Mambo Stars i kamerni sastav Intermezzo, a festival će zatvoriti koncert starogradske muzike koji će nanizati pesme koje spajaju narode, i spojiti muzku i glumu zahvaljujući Nebojši Dugaliću, Žarku Dančuu i brojnim drugim umetnicima.

Najmlađe nušićevce očekuju brojne predstave, interaktivne i edukativne radionice, igrarije i animacije. Na ulicama će se odvijati performans „Most pogleda”, ispred scene „Okruglo, pa na ćoše“ plesati varoške igre sa Klubom kljubitelja plesa, na fudbalskom stadionu igrati šaljiva utakmica, a u čitavoj varoši i kafanama bez fajronta živeti trodnevni festivalski režim koji, nakon preuzimanja ključeva grada zavodi Branislav Nušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari