„Probudi se voljena“ premijerno ispred zgrade Ministarstva kulture 1Foto: Printscreen

Treću nedelju za redom a danas i povodom Međunarodnog dana umetnosti muzičari Beogradske filharmonije sviraju ispred zgrade Ministarstva kulture i informisanja u Vlajkovićevoj ulici ne bi li probudili uspavane institucije.

Ovoga puta, kako se moglo videti u prilogu u emisiji „Probudi se“ na televiziji Nova s, trio horni Beogradske filharmonije premijerno je izveo kompoziciju „Probudi se voljena“.

Filharmoničar Nikola Ćirić rekao je da je u radnoj grupi koja je formirana u februaru i koja je trebalo da se bavi poboljšanjem zaposlenih u kulturi i dalje nema predstavnika Beogradske filharmonije te da ovo telo za njih, filharmoničare, nema nikakvog smisla.

„Bilo koji od zahteva koji smo izneli pred našu publiku i pred čitavu javnost nije naišao praktično ni na kakav odgovor sem na odgovore na koje smo i navikli. Ono što je važno napomenuti je da smo mi jako dugo radili da bismo došli do profesinonalnog orkestra i ne planiramo da odustajemo jer odustajanjue nije naš stil“, istakao je Ćirić.

On je dodao da je od 2014 godine u Beogradskoj filhamoniji kada je na njenom čelu bio Ivan Tasovac.

„Beogradska filharmonija je zastavonoša kulture ove zemlje. Tamo je kvalitetna svirka a ono što nije kvalitetno to su uslovi rada i to se nije promenilo do dana današnjeg.. Ja, zaista, ne bih voleo da 2056. godine kad budem išao u penziju bude isto stanje kao sada“, naglasio je Nikola Ćirić pre nego što je trio horni premijerno izveo kompoziciju „Probudi se vojlena“.

Ovu numeru svako može da doživi na svoj način napomenuo je sagovornik emisije Probudi se, a posvećena je, kako je kazao, muzičarima Beogradske filhamonije u borbi za bolje sutra.

Kompoziciju „Probudi se voljena“, napisao je Dejan Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari