Prva nagrada na međunarodnom takmičenju solo pevača u Novom Sadu za srednjoškolku iz Negotina 1Foto: MŠ "Stevan Mokranjac" Negotin

U Novom Sadu u muzičkoj školi “Isidor Bajić” održano je 9. Međunarodno takmičenje solo pevača Vera Kovač Vitkai, na kome je učenica negotinske muzičke škole Anđela Jovanović osvojila prvu nagradu.

Ovo međunarodno takmičenje organizuje u čast redovne profesorke odseka solo pevanja Akademije umetnosti u Novom Sadu i primadone Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Vere Кovač Vitkai.

Učenica srednje muzičke škole iz Negotina, Anđela Jovanović je na ovom takmičenju osvojila prvu nagradu, sa 92,83 osvojena boda.

Anđela, koju je za takmičenje pripremala nastavnica solo pevanja Magdalena Antić, nastupala je uz klavirsku saradnju Predraga Grujića.

Učesnike takmičenja ocenjivao je žiri koji su sačinjavali profesori sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, zatim sa privatnog univerziteta Slobomir P i predavači Muzičkih škola u Novom Sadu i Osijeku.

Inače, učenici negotinske srednje muzičke u okviru vršnjačke edukacije, pripremili su zanimljivu prezentaciju muzičkih epoha koju će đacima i nastavnicima ove škole predstaviti u sredu, 14. decembra.

Učenici ostalih negotinskih škola, njihovi nastavnici i svi zainteresovani ovu zanimljivu prezentaciju moći će da pogledaju u drugom polugodištu u Domu kulture.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari