Prve dve epizode "Nemanjića"ovog vikenda 1

Serija koja je uzburkala javnost – „Nemanjići – rađanje kraljevine“ – konačno počinje da se emituje na Prvom kanalu RTS 17. i 18. februara.

Ovo je najavljeno je na obraćanju novinarima dela ekipe koja je napravila prvi domaći TV serijal sa srednjovekovnom tematikom.Novinarima su prikazani inserti iz prve tri epizode nove serije, čiji je scenarista Gordan Mihić, a reditelj Marko Marinković.Direktor fotografije je Nebojša Bašić, kostimograf Stefan Savković, scenograf Kiril Spaseski, a kompozitor Dragan Ilić. Glavne uloge tumače: Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Vojin Ćetković, Dragan Mićanović, Nebojša Glogovac, Sloboda Mićalović – Ćetković, Jelena Gavrilović…

Posle duplog programa tokom predstojećeg vikenda, „Nemanjići“ će se emitovati nedeljom uveče u udarnom večernjem terminu. Serijal ima 13 epizoda snimljenih za 100 snimajućih dana na 230 autentičnih lokacija, sa 222 glumca i više od 2.700 statista.

Goran Mihić pozvao je gledaoce da sud o „Nemanjićima“ ne donose na osnovu pilot-epizode u novogodišnjem programu, nego da pogledaju ceo serijal. Ekipa „Nemanjića“ pozdravila je polemiku koji je u javnosti izazvao materijal prikazan 31. decembra 2017. godine.

Predstavljanje „Nemanjića“ počelo je omažom sa scenama u kojima se nedavno preminuli glumac Nebojša Glogovac pojavljuje u jednoj od svojih poslednjih uloga – tumači lik Vukana Nemanjića, najstarijeg sina Stefana Nemanje. Pošta je odata i glumcima Bogoljubu Miciću i Tomi Kuruzoviću koji takođe nisu dočekali prikazivanje „Nemanjića“. Za juče najavljeno otvaranje izložbe u Galeriji RTS povodom početka emitovanja ove TV serije dogodiće se 1. marta, a novinari su mogli da pogledaju radnu fazu postavke na kojoj će biti izloženi odežde, oklopi, panciri, oružje, krune i rekviziti korišćeni na snimanju „Nemanjića“. Serijal će, kako se juče čulo, emitovati i na TV Alternativna iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari