Prvomajska atrakcija na jugu: "Gde kupiti razglednicu Vranja", pitali se turisti iz Makedonije za 1. maj 1

Samo u jednoj trafici u Vranju treunutno se prodaje razglednica Vranja sa svim autentičnim slikama grada i njegovih istorijskih objekata, a reč je o kiosku „Petrođo“ vlasnika Novice Antića.

– Cena razglednice je 35 dinara. Mi ne prodajemo poštanske markice ali je razglednica u dve varijeante Grada Vranja za prvomajske praznike imala doboru prodđu, kod turista pre svega iz Makedonije, ali i Beograda, Pančeva, Novog Sada i Subotice – kaže za portal Danasa vlasnik kioska „Petrođo“ Novica Antić.

On ističe da je „sasvim siguran da na drugim mestima nema mogućnosti da se razglednica Vranja na kojoj se vide sve znamenitosti Vranja kupe.“

Tokom dana proverili smo i u prodavnici Turističke organizacije grada Vranja (TOV) gde pored keramičkih i drugih suvenira sa obeležjima Vranja nije na prodaji i razglednica grada, kao ni poštanskih marki.

Prvomajska atrakcija na jugu: "Gde kupiti razglednicu Vranja", pitali se turisti iz Makedonije za 1. maj 2

Antić kaže da je „seriju razglednica kupio mnogo ranije i da je do sada prodaja vrlo korektna, jer mnogi turisti koji dolaze u Vranje žele da ponesu uspomenu iz ovoga grada“.

– Mislim, da bi trebalo da imao raznovrsniju ponudu razglednica, kao i materijala na DVD-u sa muzikom iz našeg kraja, jer i to traže turisti pre svega iz susedne Makedonije. Ja nisam u mogućnosti, a i nemam prava da pravim takve stvari tako da verujem da će u buduće to biti dobar zadatak za one koji o tome treba da razzmišljaju.

Antić smatra da Vranje zaslužuje da ima i dnevnog turističkog vodiča, obzirom da postoji veliki broj turista koji dolaze pre svega, kako ponavlja, i Severne Makedonije, a koji često nemaju jasne putokaze do kuće pisca „Bore Stankovića“, ili Belog mosta, pa i Krstate džamije.

U Tutrističkoj organizaciji Vranja novinaru Danas je rečeno da za sada „neće biti izrade novih turistikih razglednica grada, sa njegovim istorijskim spomenicima, ne bar „u nekoliko narednih meseci“.

U prodavnici TOV uVranju moguće je kupiti više turističkih suvenira, ali nažalost ne i onu najjeftiniji – razglednicu Grada Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari