Tamara Dragičević u predstavi MamaFoto: Boško Đorđević

Nesavršena i iznemogla majka, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta glavna je protagonistkinja predstave “Mama”, koja će premijerno biti izvedena 16. decembra u 20:30 na Sceni Petar Kralj Ateljea 212, najavljeno je iz ove pozorišne kuće.

Prestavu je režirao Nebojša Bradić prema tekstu nagrađivane britanske autorke Morgan Lojd Malkolm, a u njoj igraju tri glumice Tamara Dragičević, Jelena Stupljanin i Jasmina Avramović.

Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za do tad neizgovorene strahove i pitanja – šta znači biti dobra majka, da li je osećaj za brigu o detetu unapred predodređen i da li uznemirena majka može smiriti uplakano dete? Nakon neočekivanog poziva koji prekida Ninino slobodno veče, ovaj tekst oštro zaokreće u uzbudljivi psihološki triler, u kome se neispavanost jedne majke pretapa u košmarnu situaciju i vrtlog preispitivanja ispravnosti odluka i traženja krivca.

Predstava Mama
Foto: Boško Đorđević

U ovom drskom, snažnom i napetom komadu, autorka analizira pojam majčinstva i pitanje potencijalne neadekvatnosti u ulozi za koju smo naučeni da treba da bude prirodna.

U autorskom timu predstave „Mama“ su: Đorđe Krivokapić , kome je poveren prevod dramaturškinja Lora Džolić, lektorka Dijana Marojević, scenografkinja Marija Jevtić, kostimografkinja Marina Medenica I kompozitorka Aleksandra Vrebalov

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari