Pub kviz na otvorenom, berza ploča i stripova, ali i koncert grupe Van Gogh: Prvi "Naopako Fest" sutra u Šabačkoj tvrđavi 1Foto: Shutterstock/Ajdin Kamber

Prvi „Naopako Fest“ biće održan sutra, 3. juna, u Šabačkoj tvrđavi sa početkom u 12 časova, a raznolik program festivala trajaće sve do 2 sata iza ponoći.

Festival znanja, muzike i kulture – „Naopako Fest“, označava festival u središtu kulture i predstavlja prvi festival u Srbiji koji okuplja sve starosne grupe i koji spaja sve kulturne sfere (muzika, film, igra, pab kviz) u jedno, imajući višestruki uticaj na privredu i turizam grada Šapca.

Kako se ostali festivali u regionu odžavaju kasnije tokom godine, Naopako fest bi otvorio festivalsku sezonu u Srbiji, navode iz organizacije.

„Osnovni cilj projekta jeste stvaranje autentičnog obeležja grada Šapca, u vidu prvog festivala ovog tipa u Srbiji (festval pab kviz kulture u simbiozi sa ostalim stejholderima u kulturi). Sledeći cilj pokretanja projekta jeste stavljanje festivala u aspektu turističke i kulturne ponude grada, kako bi se na osnovu prikupljenih informacija i analiza ukazalo na njegov potencijalni uticaj na kulturu Šapca“, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako navode, jedan od ciljeva svakako jeste i razmenjivanje pab kviz kulture sa istomišljenicima u Republici Bosni i Hercegovini kao i Republici Hrvatskoj u kojoj je ekspanzija ovog koncepta znanja i zabave možda i na najvišem nivou od svih država bivše Jugoslavije kao i saradnja kako sa domaćim, a tako inostranim muzičarima, učesnicima festivala.

„Na kraju, motiv koji će objediniti sve činioce projekta, svakako je angažovanje i uključivanje šabačke omladine u ovakvo kulturno dešavanje. Očekuje se da će dobijeni rezultati predstaviti In medias fest kao jedan od budućih stubova kulturne ponude, ne samo grada Šapca već cele države. Omasovljavanjem ovog i festivala sličnog sadržaja očekuje se da Šabac postane jedan od kulturnih centara u regionu“, navode iz organizacije.

Dnevni program i fokus festivala biće pub kviz koji će biti održan na otvorenom prostoru. Pored kviza i znanja koji su neosporno u fokusu, građani će moći da uživaju u raznovrsnom programu tokom celog dana.

Radionica Fakulteta dramskih umetnosti – FDU revolucija, kao i kviz tribina gde će učešće uzeti javne ličnosti iz sfere kvizinga i zabave, deo su aktivnosti u kojima će posetioci imati prilike da uživaju.

Takođe, prisutni će imati priliku za kupovinu na berzi ploča, stripova i humanitarnoj prodajnoj izložbi slika, ali i da pogledaju izložbu fotografija talentovanih učenika i studenata.

Nakon dnevnih aktivnosti, u večernjim satima će biti održan i muzički program. Ovogodišnji festival zatvoriće nastup grupe Van Gogh, dok će se za atmosferu na afteru pobrinuti mladi šabački DJ u usponu, Asiksen.

Ulaz je slobodan do 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari