Rajko Grlić snima novi film “Svemu dođe kraj” u saradnji sa Antom Tomićem : Ljubavna priča umočena u hrvatsku stvarnost 1Foto: Miroslav Dragojević

Rajko Grlić, proslavljeni filmski režiser započeo je snimanje svog novog filma „Svemu dođe kraj” u saradnji sa piscem Antom Tomićem.

Novi Grlićev dugometražni igrani film  snima se u Zagrebu,  prema scenariju književnika Ante Tomića i u  produkciji Interfilma iz Zagreba.

Radnja filma “Svemu dođe kraj” prati uspešnog zagrebačkog advokata koji se sukobi s moćnim klijentom, zbog čega izgubi sve.

Ipak, on se ne predaje…”

„Drago mi je da kao svoj zadnji film snimam ljubavnu priču duboko umočenu u hrvatsku stvarnost,“ rekao je Rajko Grlić.

U filmu igraju Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Srđan Grahovac, Katarina Bistrović Darvaš, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Angela Nedyalkova, Anita Schmit, Doris Šarić Kukuljica, Siniša Ružić, Dejan Đonković i brojni drugi, navodi se na sajtu Hrvatskog audio vizuelnog centra HAVC 

Producent je Ivan Maloča, direktor fotografije Branko Linta, majstor rasvjete Miloš Jovanović, ton majstor Momchilo Bozhkov, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Morana Starčević i majstorica maske Ane Bulajić Črček.

Uz glavnog producenta Interfilm iz Zagreba, u realizaciji ovog projekta sudjeluju i RRF International iz Bugarske, Oktavijan iz Bosne i Hercegovine, Saudade film iz Turske, West End Production iz Srbije te ABHO iz Crne Gore.

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Prethodni projekt Rajka Grlića i Ante Tomića „Ustav Republike Hrvatske“ postao je jedan od najnagrađivanijih hrvatskih filmova.

Osim festivalskog uspeha, ovaj je film ostvario i značajne rezultate u bioskopima pa je tako u Zagrebu i Beogradu igrao šest meseci, da bi nakon toga krenuo u distribuciju po Europi i Severnoj Americi, podsećaju na sajtu HAVC-a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari