Rajšićeve „Post K'o Vid“ razglednice na izložbi u Zrenjaninu 1Foto:K.C.Zrenjanin

O tome šta je pandemija donela društvenim odnosima, iz ugla vizuelnog umetnika i performera Zorana Rajšića iz Beograda, predstavljeno je pred zrenjaninskom publikom na izložbi u Kulturnom centru Zrenjanina.

Rajšić se predstavio izložbom pod nazivom „Post K’o Vid“, koja je deo istoimenog projekta a na otvaranju je izveo performans u koji su uključene i dopisnice sa motivima pet likovnih kompozicija.

Njih će tokom trajanja izložbe posetioci moći da adresiraju i pošalju poruke sebi dragim ljudima.

Umetnik je izjavio da je postavka nastala tokom pandemije na osnovu ličnog iskustva izolacije i potrebe za komunikacijom i zato je njeno izlaganje, objašnjava, prvi korak ka obnavljanju prekinutih kontakata i vraćanje u uobičajenu svakodnevicu.

Njegove 23 likovne kompozicije iz serije „Poruke bez reči“ izvedene su u tehnici lavirani tuš.

U toku trajanja izložbe 10. februara, u 19 časova, biće izveden još jedan performans umetnice Nataše Milojević pod nazivom „Jače, da osetim da sam živa“ koji iako nastao posebno, povezuje Zoranovu i Natašinu priču kroz umetnički doživljaj pandemije i njenog uticaja na svakog čoveka ponaosob.

Izložba je otvorena do 22. februara svakog dana od 8 do 20 časova a organizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Priređena je u produkciji udruženja u kulturi za oblast naučno-istraživačkih i edukativnih delatnosti «Bazaart» i u organizaciji zrenjaninskog Kulturnog centra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari