Foto: www.wikipedia.org

Protokol je potpisan na veliko zadovoljstvo oba teatra, a razmena predstava počeće već u februaru dolaskom predstave Razvojni put Bore Šnajdera u režiji Slobodana Skerlića, koja je planirana da se izvede 6. februara, na sceni „Pera Dobrinović“.

Potpisivanju su prisustvovali direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić, v.d. upravnika SNP-a dr Zoran Đerić, predsednik UO SNP-a Selimir Radulović, i v.d. direktora Drame SNP-a. Milovan Filipović. Pored razmene predstava, u okviru protokola planiraju se i zajedničke produkcije ova dva teatra, što će biti rezultat želje za unapređenjem i proširivanjem umetničke i poslovno-tehničke saradnje. Srpsko narodno pozorište prošle godine gostovalo je u Gračanici sa predstavom Tri lica samoće, Filipa Markovinovića.

 

Vredan poklon ćerke maestra Toplaka

Na konferenciji za novinare bilo je i reči o velikom značaju gesta koji je učinila Slavica Grujić, ćerka dirigenta Imrea Toplaka. Naime, Slavica je Srpskom narodnom pozorištu poklonila kompletan notni materijal i polukoncertni klavir koji su bili imovina maestra Toplaka, a Srpsko narodno pozorište joj je izrazilo svoju naizmernu zahvalnost.