Reditelj Nikita Milivojević i zvanično novi umetnički direktor i selektor Bitefa 1Foto Gordana Nonin

Kao što je Danas već nagovestio pre nekoliko dana, na mesto umetničkog direktora i selektora Bitefa posle povlačenja Ivana Medenice, dolazi reditelj Nikite Milivojević.

 

Za „prvog čoveka“ našeg naznačajnijeg pozorišnog festivala koji uživa svetski ugled, Milivojević je imenovan na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda.

Kako je istaknuto u njegovoj biografiji, Nikita Milivojević je redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i jedan od naših najznačajnijih pozorišnih reditelja, koji je ostvario uspeh i u teatrima u inostranstvu.

 

Bio je angažovan u Grčkoj, Turskoj, na Kipru, Engleskoj, SAD, Nemačkoj, Švedskoj, Italiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, a među prizhanjima a koje je dobio su dve Sterijine nagrade, nagrada „Bojan Stupica“, „Politikina“ nagrada za najbolju režiju na 31. Bitefu…

Tu su i godišnje nagrade brojnih pozorišta koje je osvojio (Grad teatar Budva, SNP u Novom sadu, NP u Beogradu, JDP, „Duško Radović“…).

Milivojević je osnivač i direktor međunarodnog Šekspir festivala u Čortanovcima, a pre toga, od 2005. do 2009. kao direktor je vodio Bitef teatar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari