Rene Zelveger u ulozi holivudske ikone 1Foto: Wikipedia / Siebbi

Rene Zelveger (popularna Bridžit DŽouns) igraće holivudsku ikonu DŽudi Garland u filmu „DŽudi“. U filmu će pored nje glumiti i Jessie Buckley (Rat i mir), Finn Wittrock (Američka horror priča) i Michael Gambon (Hari Poter).

Džudi Garland stiže u London 1968. na rasprodat koncert u čuveni klub Talk of the Town. U eri nazvanoj Swining London tokom ludih šezdesetih, održaće svoj poslednji koncert u ovom gradu. Trideset godina nakon njene legendarne uloge u filmu „Čarobnjak iz Oza“, DŽudin glas je već oslabio, a drama njenog života je u punom jeku. Dok se priprema za nastup, u svađi sa organizatorima, očarava muzičare i voljene obožavaoce svojom toplinom i šarmom. Sprema se da po peti put uplovi u bračne vode i još uvek veruje u ljubav. Ali, i dalje je ranjiva. Provodi svoj životni vek od 47 godina radeći od toga 45, umorna je i more je uspomene na izgubljeno detinjstvo u Holivudu, a sve što želi je da bude kod kuće sa svojom decom. Postavlja se pitanje da li će imati snage da nastavi dalje?

U filmu ćemo slušati neke od njenih najpoznatijih pesama, uključujući i legendarnu pesmu „Iznad duge“ (Over the Rainbow). Film „DŽudi“ je oda njenom nezaboravnom glasu, želji za ljubavlju i životom i neprolaznom stilu ove holivudske ikone. Režira ga Rupert Gold, poznat našoj publici po filmovima „Kralj Čarls III“ i „Istinita priča“. Scenario potpisuje Tom Edž (Kruna), dok je producent dobitnika BAFTA nagrade Dejvid Livingstone (Pride). Film će se naći u našim bioskopima početkom sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari