rolling stonesFoto: universalmusic.rs /Mark Seliger

Ove nedelje The Rolling Stones su definitivno dali svojim obožavateljima povoda za slavlje, neponovljivi Kit Ričards u ponedeljak je proslavio svoj jubilarni osamdeseti rođendan, a kao poklon fanovima stiže i muzički spot za singl „Mess It Up“!

Jedna od omiljenih numera sa nedavno objavljenog albuma „Hackney Diamonds”, posebna je po tome što je njenoj stvaralačkoj čaroliji doprineo sjajni Čarlii Vots – pokojni član benda i bubnjarska legenda čiji je doprinos muzici slavnog sastava nemerljiv.

Režiju filmičnog spota potpisuje dobitnik Grammy nagrade Calmatic, dok glavnu ulogu tumači popularni britanski glumac Nikolas Holt.

Hit singlom „Angry” The Rolling Stones obeležili su svoj veliki povratak na muzičku scenu, dok je numera „Sweet Sounds of Heaven”, na kojoj su im se pridružili Lejdi Gaga i Stivi Vonder, donela zvuke raja na radijske stanice širom sveta.

Studijski album „Hackney Diamonds” uveliko je krunisan od strane muzičkih kritičara kao najbolji rok album u proteklih nekoliko decenija, a nezaustavljivi Mik, Kit i Roni zvanično su objavili i prve datume severnoameričke koncertne turneje koja počinje 28. aprila naredne godine.

Novi album čuvenog benda stiže nakon 18 godina duge muzičke pauze, nastale nakon objavljivanja izdanja „A Bigger Bang“ 2005. godine.

The Rolling Stones nastavili su da kontinuirano obaraju rekorde na blagajnama serijom rasprodatih svetskih turneja, među kojima je i jubilarna „Sixty” turneja kojom su prošle godine obeležili šezdesetogodišnjicu postojanja benda i okupili gotovo četvrtinu miliona najvernijih fanova širom Evrope.

The Rolling Stones ne skidaju nogu sa gasa

Na policu sa nagradama dodali su Grammy za izdanje iz 2016. godine pod nazivom „Blue & Lonesome”, koje sadrži obrade čuvenih bluz numera koje su im kroz godine pomogle da oblikuju svoj autentičan zvuk.

Nakon dugogodišnje karijere i nenadmašnog muzičkog kataloga za sobom, na kom se nalazi više od 250 miliona rasprodatih albuma širom sveta, The Rolling Stones i dalje poseduju neverovatnu moć da oduševe publiku kao i kada su se pre 60 godina pojavili na muzičkoj sceni.

Izdanje „Mess It Up“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/TheRollingStonesHackneyDiamonds

Izvor: universalmusic.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari