Sajam knjiga odložen do sredine decembra, ako epidemiološka situacija bude povoljna 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV ( Arhiva)

Međunarodni beogradski sajam knjiga koji je trebalo da bude održan od 25. oktobra do 1. novembra 2020, odložen je za sredinu decembra ove godine, ukoliko epidemiološke prilike budu dozvolile, saopšteno je danas iz Beogradskog sajma.

Beogradski sajam navodi da se od organizovanja sajma knjiga odustalo zato što se „republički Krizni štab (za suzbijanje epidemije korona virusa) do ovog trenutka nije izjasnio u prilog održavanju“ te manifestacije, ni o „organizacionim modalitetima i bezbednosnim garancijama“ koje im je ponudio.

„Procenjeno je da u periodu koji je preostao do prvobitno planiranog termina, u potpuno neizvesnim uslovima funkcionisanja, više nije moguće kvalitetno i pouzdano obaviti pripreme za tu manifestaciju“, navodi se u saopštenju.

Beogradski sajam navodi da će i dalje pratiti preporuke i epidemiloške procene Kriznog štaba i u dogovoru sa izdavačima, izlagačima i drugim učesnicima Sajma knjiga doneti odluku koja će biti u najboljem interesu manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari