"San o Mileni" u Bitef teatru 1Foto: Marina Umihanic

Dokumentarna predstava o Mileni Pavlović Barili „San o Mileni“ nastala pod okriljem Udruženja umetnika „Artista“ iz Mileninog rodnog grada Požarevca, gostuje sutra uveče od 20 sati na sceni Bitef teatra.

Režiju i dramaturgiju predstave uradila je Jelena Bogavac, istraživač, stručni saradnik i kompozitor bio je Miodrag Kovačević, a scenu i kostim osmislio je Aleksandar Kovačević, a za dizajn zvuka i video bio je zadužen Igor Marković.

Milena Pavlović Barilli, slikarka, poetesa, scenografkinja, ilustratorka, preteča savremene multimedijalne umetnice, centralna je tema predstave, koja je nastala je iz dokumentarnog istraživanja njene biografije u kontekstu socijalnog-političkog koncepta međuratnog perioda dvadesetog veka. Dramaturšku matricu čine pisma, dokumenta, kritike, dnevnički zapisi, analitički tekstovi. Predstava definiše najvažnije životne događaje Milene Pavlović Barilli prelamajući je kroz prizmu njenih remek dela – zato predstava govori o Mileni jezikom simbola njene umetnosti. Video-rad formulisan je tako da pokriva pregršt likovnih reprodukcija, te skenova dokumenata i pisama umetnice.

U predstavi igraju. Tijana Višković, Aleksandra Veljković, Jovan Zdravković, Marko Panajotović i Miodrag Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari