Satira skrajnuta iz medija i prezrena od političara 1Prva nagrada Zoranu Mihailoviću za karikaturu "Upravo venčani"

Otvaranjem izložbe karikatura u Šabačkom pozorištu zvanično je počela 49.“Čivijada“, kao „belosvetski vašar humora i satire.

Na proglašenju pobednika na konkursu „Čivijada 2017.“ umesto minute ćutanja, aplauzom je odata počast Petru Laziću, nedavno preminulom novinaru i humoristi. Petar Lazić 15 godina bio je neposredno vezan za „Čivijadu“ od žirija do svih drugih poslova ove manifestacije.

Ovom prilikom je rečeno da je srpska satira skrajnuta od institucija, medija, prezrena od političara, ali ona časno služi svoju misiju u ovom teškom vremenu. Sam život je najveća konkurencija, gde vozači postaju ministri, svečano se otvaraju semafori, lica sa poternica drže konferenciju za štampu…

Prvu nagradu za karikaturu osvojio je Zoran Mihailović iz Beograda, drugu Špiro Raduloviću, a treću su podelili Sava Bolić iz Loznice i Nikola Dragaš iz Pančeva. Za najbolje aforizme nagrađen je Ninus Nestorović, druga nagrada pripala je Marijanu Angelovskom iz Skopja, a treća Bratislavu Kostadinovu iz Kruševca. Za najbolju satiričnu priču nagrađen je Tomislav Drvar iz Sombora, druga nagrada je dodeljena Alaksandru Čotriću i Danijeli Vučević iz Beograda. Večeras je finale i Čivijade i karnevala. U 18 časova predstaviće se novi predsednik Čivijaške republike, koju ovu dužnost preuzima od Marka Somborca, a 10. Međunarodni čivijaški karneval koji je okupio je više od 30 karnevalskih trupa iz zemlje i inostranstva okupiraće ulice i gradski trg.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari