Saučešće ministarke kulture Maje Gojković povodom smrti akademika Dragoslava Mihailovića 1Foto Printscreen/YouTube/Kopernikus RTV Jagodina

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je telegram saučešća povodom smrti Dragoslava Mihailovića, koji je danas preminuo u Beogradu u 93. godini.

„Mnogo me je rastužila vest o smrti Dragoslava Mihailovića, velikog književnika, scenariste, publiciste, dramaturga i člana SANU. Životom posvećenom umetnosti, ostavio je neizbrisiv trag a svestranošću i bogatim stvaralačkim opusom dao snažan pečat kulturnoj sceni Srbije, pre svega kultnim književnim delima neretko pretočenim u pozorišne ili filmske komade“, kaže se u saopštenju.

„Iako smo danas svi na gubitku, ostaće da živi u srcima svih nas i generacija koje dolaze, formirajući se kao ličnosti uz junake iz romana „Kad su cvetale tikve“ i mnogih drugih svevremenskih dela. U ime Ministarstva kulture i lično, porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima Dragoslava Mihailovića izražavam najdublje saučešće“, saopštila je Maja Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari