Savijano na Berlinaleu: Salvini me ne može zastrašivati 1Foto: EPA-EFE/ADAM BERRY

Italijanski pisac Roberto Savijano poznat po delima o mafiji, izjavio je danas u Berlinu da se u Italiji „dešavaju veoma ozbiljne stvari“ i dodao da neće dozvoliti zastrašivanje ministra unutrašnjih poslova Matea Salviniji koji mu je zapretio ukidanjem policijske zaštite.

„Miran sam. Nastavljam da radim to što radim. Nastaviću da govorim o onome što se dešava i neću dozvoliti da me zastraše pretnje koje mi sistematski upućuje italijanski ministar unutrašnjih poslova“, rekao je Savijano na konferenciji za novinare na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu (Berlinale).

Savijano je došao na festival da predstavi film „La Paranza dei bambini“ (Dečija parada) reditelja Klaudija Đovanezija, čiji je Savijano koscenarista. Ostvarenje predstavlja adaptaciju istoimenog romana Savinija o mladim mafijašima Napulja.

Salvini je u junu rekao da je potrebno razmotriti da li je Savijanu, autoru knjige „Gomora“ o napuljskoj mafiji, još potrebna policijska zaštita. Pisac je od objavljivanja dela 2006. pod policijskom zaštitom zbog pretnji napuljske mafije poznate kao Kamora.

Pisac je od dolaska novih italijanskih vlasti postao žestoki kritičar Salvinija, lidera ekstremno desničarska stranke Liga i njegove politike protiv migranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari