1. aprilFoto: Canva

Danas se obeležava 1. april, Svetski dan šale.

U Srbiji je vrag odavno odn’o šalu,ali i dalje važimo za narod koji gaji specifičnu dozu humora.

Zato smo ovaj 1. april iskoristili da upitamo sagovornike kako su se oni na današnji praznik našalili.

Pored pisane reči, dobili smo i jednu ilustraciju našeg strip umetnika.

Viktor Marković, novinar Njuz.neta uprkos što radi u humorističkoj redakciji, nije fan prvoaprilskih šega.

– Iskreno, nisam talentovan za te prankove pa i ne pravim šale za 1. april, a ni inače ne prankujem nikoga nikad, mnogo mi je to stresno za obe strane – kaže Marković.

Igor Brakus, radio voditelj je povodom ovogodišnjeg 1. aprila nameravao da na društvene mreže stavi neki od ovih statusa:

– Aleksandar Vučić, najkvalitetniji političar u novijoj srpskoj istoriji, nikada nije slagao!

– Nakon kraćeg razmišljanja, odlučio sam da pređem iz ZLF-a u SNS jer je to najbolja stvar koju mogu da uradim za moju porodicu i mene.

– Miloš Vučević, budući srpski premijer ima svoje ja i neće dozvoliti predsedniku Vučiću da ga nipodaštava.

– Dragoljub Petrović, glodur Danas-a je, zbog izuzetno duhovitih komentara, odlučio da me stavi na platni spisak ovih renomiranih novina.

Međutim, Brakus je od svog april-li-li-li-ja odustao.

– S obzirom na činjenicu u kakvom zlu mi svi živimo, trenutno nije ni vreme ni mesto za šalu pa ću prvoaprilski ponedeljak provesti u miru i tišini… – ukazuje Brakus.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja i pozorišna rediteljka sa Reflektor teatrom obeležava današnji praznik.

– Svakog 1. aprila, objavimo da je Reflektor teatar dobio podršku države i grada, za neki projekat vezan za decentralizaciju omladinskog pozorišta. Ovog 1. aprila, šalimo se sa Grupa Grupom iz Kraljeva. Navodno i oni su dobili podršku, kao i mi, i sada sa našim novim kombijima krećemo na turneju po Srbiji. Da se razumemo: Reflektor teatar i Grupa Grupa jedva bi čekali turneju po Srbiji, posebno po ruralnim mestima… ali što se podrške institucija tiče, nju izgleda dobijamo samo prvog april-li-li-li-ja – primećuje Bogavac.

Vladan Jeremić, umetnik i član Upravnog odbora ULUS-a „u letu“ nam je ukazao na „humorističnu“ situaciju koja ga je danas zadesila.

– Evo šale, evo komike za 1. april – kasni mi Air Serbia skoro tri sata iz Berlina, pa čekam na najbolju vezu da nas stave u autobus na terminal zaboravljenih. Prvoaprilska šala bi bila da je „ekonomski tigar“ poleteo na vreme – primećuje Jeremić.

Za kraj, umesto komentara Bob Živković nam šalje njegovu ilustraciju:

1. april
Ilustracija: Bob Živković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari