Bend Funk Shui 15. oktobra u KC Gradu na prvom Balkanrock Sessions koncertu 1Foto: Nemanja Đorđević

Makedonski free-flow bend Funk Shui nastupiće u subotu 15. oktobra u KC Gradu, na prvom u nizu Balkanrock Sessions koncerata.

Pored energičnih nastupa i autentičnog zvuka, publici su u poslednje vreme poznati po hitovima “Meteori” (najbolji singl u 2020. godini po izboru čitalaca Balkanrocka), “Veter” i “Ne vreme”, kao i po originalnim spotovima koji ih prate.

Sastav je oformljen je 2010. godine, a iza sebe ima dva izdanja – albume Aether iz 2012. i R.E.M. iz 2015. godine, a pomenuti singlovi će se naći na novom albumu koji izlazi do kraja godine.

U međuvremenu su nastupali na poznatim evropskim festivalima, od kojih su neki: MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Athens Music Week, Eurosonic ESNS, Mondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpool-u.

Njihov nastup u muzičkoj web-emisiji Balkanrock Sessions možete pogledati bilo kada na Youtube.

Kao predgrupa nastupiće četvoročlani vokalno-instrumentalni sastav pliš. Nastao je u Beogradu krajem 2018. godine i nastupa u standardnoj rok postavci – dve gitare, bas i bubanj.

Nestandardno su zaljubljeni u gitarski, alternativni, indi zvuk s početka novog milenijuma i tu ljubav gaje i prenose u svojim autorskim pesmama. Svoju muziku pliš dočarava rečima: „Oseća se na koži i prija“, a četvorku čine Aleksa Gajić – bas gitara i vokal, Stefan Drča – gitara, Petar Sutara – bubnjevi i Branislav Cvetković – gitara i vokal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari