Glavna bina na Otava Bluzfestu se u nedelju srušila tokom nastupa grupe Cheap Trick, nakon što je velika oluja naterala muzičare i hiljade fanova da potraže zaklon. Najmanje petoro ljudi je tom prilikom povređeno, od kojih jedan ozbiljno.

Članovi grupe Cheap Trick su u celoj gužvi prošli nepovređeni. Bluzfest je jedan od najbitnijih muzičkih događaja u Severnoj Americi. Održava se od 1994. godine, a od trodnevnog događaja sa jednom binom, narastao je danas na 12-dnevno dešavanje na više bina.

S druge strane Atlantika, u Švajcarskoj, policija je za dane vikenda morala da uhapsi 21 osobu na Montre festivalu. Jedan od najprestižnijih letnjih džez festivala u Evropi doživeo je da zbog pijanih gostiju policija mora da interveniše – 11 osoba u petak uveče, među kojima su bila i dva maloletnika i još deset u subotu nakon što su posetioci napali obezbeđenje. Pijani izgrednici su bacali flaše, kamenje i stolice na policiju i obezbeđenje. Na 45. džez festivalu u Montreu bilo je preko 250.000 posetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari