Britanski metal bend Ajron Mejden u Beogradu u maju 2022. 1Foto: Shutterstock

Britanski hevi metal bend Ajron Mejden (Iron Maiden) ponovo će nastupiti u Beogradu 24. maja 2022. godine.

Grupa je u turneju „Legacy Of The Beast 2022“ uključila još šest evropskih gradova, među kojima je i Beograd, saopšteno je danas.

Ulaznice za koncert u beogradskoj „Štark areni“ koštaće od 3.900 do 6.900 dinara i biće puštene u prodaju 6. decembra u 10.00 preko linka https://new.tickets.rs/event/iron_maiden_1200.

Ekskluzivna pretprodaja karata biće organizovana za članove fan kluba „Iron Maiden“.

Uz višedecenijske hitove, Mejdeni će izvoditi i pesme sa novog studijskog albuma „Senjutsu“, a specijalni gost na koncertu biće nemački bend „Lord of the Lost“.

Pevač i frontmen Mejdena Brus Dikinson (Bruce Dickinson) rekao je da se članovi benda „zaista raduju povratku u Evropu sledeće godine“.

„Sjajno je što sada možemo da dodamo Beograd i druge koncerte u istočnoj Evropi, velike gradove i velike fanove. Uzbuđen sam zbog novih dodataka scenskoj produkciji i jedva čekamo da svi vide šta smo planirali. Ceo bend je zaista uživao u dosadašnjoj turneji i sada jedva čekamo da se vratimo na put da sviramo uživo, zabavimo se i vidimo sve vas ponovo“, rekao je Dikinson.

Bend će sedmi put nastupiti u Beogradu, prvi put posle osam godina.

Mejdeni su prvi put svirali u Beogradu 1981. godine, na Hipodromu, 1984. su nastupili na Sajmu, a 1986. u hali Pionir.

Posle 21 godine pauze, bend je ponovo nastupio na Sajmu 2007. godine, usledio je koncert u Areni 2009. a poslednji je održan na Kalemegdanu u junu 2014. godine.

Dva dana pre Beograda, 22. maja, bend će održati koncert u Zagrebu, 26. maja nastupiće u Bukureštu, a 29. maja u Kijevu. U turneju su uključeni i nastupi u Bugarskoj, 13. jula, i u Atini tri dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari