Francis K.A.Foto: Anđela Krstić

Bend Francis K.A.! objavio je novi singl, pesmu „Jutro“, uvod u debi album benda pod imenom “Latice”.

 Francis K. A.  “Latice”, svoj prvi album, objavljuje za etiketu Zeleni Kačket/Pop Depresija.

O „Jutru“ je ukazano da u svetu punom konfuzije, ljubavi i mržnje, ova pesma nudi nežno buđenje i šansu da se prepustimo vedrijoj strani. ”Jutro” je nastalo sasvim slučajno, na jednoj od kućnih proba benda i to je druga ikada pesma koju su članovi sastava Francis K.A. Tamara i Miloš napisali.

“Ona se slučajno uklopila u koncept predstojećeg albuma i nama u tom kontekstu predstavlja novi početak i pokušaj pozitivnog gledanja na svet, uprkos haotičnom “moru buke”. Muzički se sastoji iz dva dela: Prvi deo je lagan melodijski uvod, koji vodi do drugog, daleko ritmičnijeg i dinamičnijeg dela, kome je dodata i solo deonica, jer ne želimo da dopustimo da “solaže” izumru iz novokomponovane muzike”, kažu Tamara i Miloš.

Bend Francis K. A. je nastao 2021. godine u jednom beogradskom kaficu. Ovaj duo, koji čine Tamara Jeličić i Miloš Mihajlović, sastao se oko zajedničke ljubavi prema melanholičnom elektro zvuku. Prve pesme koje pišu zajedno objavljuju na EP-u “Nežnost retka je”.

Zvuk zasnivaju na plesu između alternative i pop-a, a tu su i gitarske linije koje dodaju i rok senzibilitet. Pored bendova, koji variraju između sint-a osamdesetih, trip hopa, art pop-a i avangarde, velika inspiracija pri pisanju muzike i tekstova su i filmovi, čije reference često koriste i u spotovima.

Tekstovi pesama obrađuju kompleksna, ali univerzalna osećanja koja su sveprisutna u svakom od nas, a od skoro kreću da razmišljaju i u konceptualnim pričama koje bi pratio određeni broj pesama.

Na pesmi je radila ekipa – muzika i tekst: Tamara Jeličić i Miloš Mihajlović; Mix i Master: Alex Vujić Ohlsen; Video: Anđela Krstić, Tamara Jeličić, Miloš Mihajlović; Gluma: Milica Milojković, Tamara Jeličić.

O Izdavaču:

Zeleni kačket je radijska emisija nastala 2018. godine. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri,žurki, mitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka ‘zeleni kačket drami’ (2022), do ZK lajv sešna (2023) I izdavačke aktivnosti. Zeleni kačket u okviru kolektiva Pop Depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari